19. heinäkuuta 2012

Tie sydämeen käy vatsan kautta!

Moro!

Eilen illalla mulla oli tylsää, makeanhimokin iski. Niimpä kurkistelin kaappeihin ja päätin pyöräyttää omenapiirakan. Ajattelin jakaa reseptin teijän kanssa, koska siinä on pikku twisti, joka tekee piirakasta erityisen namin!



MUROPOHJA

100 gr rasvaa (EI sulatettua tai juoksevaa!)
3-4  rkl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Sekoita vatkaimella kova rasva ja sokeri.
2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.
3. Lisää sitten rasvasokeri seokseen kananmuna.
4. Ala sekoittaa, ja lisää jauhoseos vähitellen.
5. Rasvaa piirakkavuoka ja painele muropohja siihen tasaisesti.


PÄÄLLE

2-3 keskikokoista omenaa
kanelia
1 tlk kermaviiliä
1 kananmuna
ripaus vanilja sokeria

1. Pilko omenat sopivan kokoisiksi lohkoiksi, ja asettele ne haluamallasi tavalla pohjan päälle.
2. Ripottele omenoiden päälle kanelia.
3. Sekoita kermaviiliin huolellisesti yksi kananmuna, sekä lisää sinne hieman sokeria.
4. Kaada lopuksi kermaviiliseos tasaisesti piirakan päälle.


Paista 200 asteessa n. 30 min!

2 kommenttia:

  1. namnam näyttää hyvälle tuo piirakka:D ja kivanolonen blogi muuten:)!

    VastaaPoista