24. kesäkuuta 2011

huomenta suomi//San Diego

Tepatti/Tepsukka/Stetson täällä kirjottelee. Kiitokset lempinimistäni Anetelle ;)

Nyt olis sen pidemmän reissupostauksen aika. Taidankin laittaa kahdessa osassa, ensiksi tulee tää San Diego-osuus eli eka viikko ja toiseen tulee Los Angeles-osuus eli toka viikko. Heräsin tossa vajaa tunti sitten (mäkin sua aikaero<3) joten ajattelin että nyt kun kerran on aikaa... Kymmenen aikoihin pitäisi lähteä porukoiden kanssa Vierumäelle jussia viettämään ja sitä ennen pitäis vielä käydä suihkussa (tärkeä tieto varmasti) ja pakata. Mutta reissusta siis! (Tiedoksi vielä että en jaksanut muokata kuvia, niitä kun oli yli 500... ja lisää tulee kunhan saan faijalta senkin kamerasta kuvat!)

erittäin iloinen, väsynyt mutta innokas matkustaja
Lähdettiin siis sunnuntaina 5. päivä lentokentälle aamukahdeksalta. Lento Lontooseen lähti yheltätoista joten haluttiin olla ajoissa. Heathrow'lla parin tunnin vaihto ja sitten 11 tunnin lento San Diegoon, kaupunkiin vähän Losin alapuolella, jossa oon siis syntynyt. Oli melko puuduttavaa, ehin katsoa kolme leffaa. Oltiin perillä paikallista aikaa seittämän maissa, sitten Immigration-jonoon (kaikille, jotka tulee maahan), laukkuja hakemaan ja autovuokraamoon. Sitten huristeltiinkin hotellille ja eikun tutimaan.

lentokoneesta jostain grönlannin yläpuolelta luulisinPari ekaa päivää meni aikaerosta toipuessa ja katellessa vanhoja mestoja, mun synnyinsairaala mm. sekä paikat, joissa vanhempani olivat aikaa viettäneet ja asuneet.

tätä näkyi ja paljon, huomatkaa että toikin on vasta se toinen suunta ja kaistoja kuusi

San Diego Downtown

 Piitsiltä

rakas apinani


minä ja tuolla takana ihan eläviä luonnonvaraisia hylkeitä

paikallinen orava, aika lutunen, tuitui :)


rakastuin näihin puihin! niitä oli jokapuolella, jopa keskellä kiireisintä kaupunkia


Yksi päivä suunnattiin San Diego Zoo:hon, oli kyllä ihan siisti paikka! Omia lemppareita olivat kirahvit ja koalat. Käytiin myös SeaWorldissä, joka on tunnettu Shamu-valasshow'staan. Muita nähtäviä olovat mm. delfiiniesitys, merileijonaesitys, joka oli hauskaan tapaan toteutettu sekä haiakvaario.


 Kokemisen arvoisia paikkoja molemmat, monien muiden tämän mestojen reissun ohella!

Käytiin myös aavikolla kattelemassa, lämpöaalto oli pyörryttävä auton viileän ilmastoinnin jälkeen! Tuntui kuin olisi isossa hiustenkuivaajassa ollut kun lämpötila oli 100 Fahrenheittia ja tuuli ei viilentänyt tippaakaan. Varjokin oli aika pieni, aurinko kun tuli melkein suoraan yläpuolelta.
Eräs ilta Diegossa ajettiin kukkuloille katsomaan ja kuvaamaan auringonlaskua.


Oli kyllä hienon näköistä.
Siinä se Diegon osuus, postauksesta tuli vähän pidempi kuin odotin! Losin postauksen laitan, kunhan saan iskältä kuvamateriaalia, siihen voi kuitenkin vierähtää vähän aikaa, kun ripari on ensiviikolla. Nyt meikä suuntaa kuitenkin Vierumäelle, joten hyvää jussia kaikille!
(p.s. älkää juoko liikaa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti